Acné? Et donem la solució per cuidar el rostre

Acné? Et donem la solució per cuidar el rostre

dilluns, 19 de juny 2023

Estètica facial

Qui mai no ha experimentat frustració i incomoditat per culpa d'un brot d'acne? Gairebé tots i totes en menor o més gran mesura, segurament. Aquesta condició molesta de la pell afecta més del 80% de la població en algun moment de la vida, especialment durant l'adolescència. Tot i això, també pot continuar per anys, durant l'etapa adulta: el 12% de les persones, sobretot dones, el pateixen després de l'adolescència.

Afortunadament, avui dia comptem amb solucions efectives per abordar i prevenir l'acne, i fins i tot eliminar les marques que pot deixar a la pell. En aquest article, et proporcionarem tota la informació que necessites per cuidar el rostre i combatre l'acne de manera efectiva. Explorarem des de les cures bàsiques per prevenir l'aparició de l'acne, fins a opcions de tractaments d'estètica facial que poden marcar la diferència en la salut de la pell.

Quines són les causes de l'acne?

L'acne és una condició de la pell que passa quan els fol·licles pilosos s'obstrueixen amb sèu (una substància greixosa produïda per les glàndules sebàcies de la pell) i cèl·lules mortes de la pell. Aquesta obstrucció crea un ambient propici per al creixement de bacteris, fet que resulta en l'aparició de grans, canyelles, punts negres i, en alguns casos, quists o nòduls. La cara és una de les àrees del cos amb més concentració de glàndules sebàcies, per això és tan freqüent l'aparició de l'acne.

Factors principals que desencadenen l'acne a la cara

 • Factors hormonals
 • Certs medicaments que contenen corticosteroides, testosterona o liti
 • Producció excessiva de sèu
 • Acumulació de cèl·lules mortes de la pell
 • Alimentació basada en un alt contingut de sucres refinats, lactis i aliments processats
 • Causes genètiques
 • Estrès

Tipus d'acne a la cara segons la gravetat

Els tipus d'acne es poden classificar, per exemple, segons la gravetat. Així doncs, hi ha diferents tipus d'acne, que varien des de formes lleus amb alguns grans ocasionals fins a casos més severs i persistents:

 • Acne lleu (acne comedogènic): És el tipus més lleu d'acne. Es caracteritza per la presència de punts negres (barbs oberts) i punts blancs (barbs tancats) a la pell. En general, no hi ha gaires lesions inflamatòries o quists presents.
 • Acne moderat: A més dels barbs, s'observen lesions inflamatòries com pàpules i pústules. Les pàpules són petites protuberàncies vermelles i elevades a la pell, mentre que les pústules són lesions plenes de pus. L'acne moderat pot causar més molèsties i tenir més impacte en l'aparença de la pell.
 • Acne sever: Es caracteritza per una major quantitat de lesions inflamatòries, com nòduls i quists. Els nòduls són bonys grans i dolorosos sota la pell, mentre que els quists són lesions plenes de pus més grans i profundes. L'acne sever pot ser més dolorós i pot deixar cicatrius.
 • Acne fulminant: Aquest tipus d'acne és extremadament rar, però molt greu. Es caracteritza per la presència d'úlceres, abscessos, nòduls dolorosos, inflamació extensa i febre. L'acne fulminant requereix atenció mèdica urgent.

Com treure l'acne? 5 cures bàsiques per prevenir o combatre l'acne de la cara

Tot i que el tractament específic per a l'acne pot variar segons l'origen del mateix i la gravetat de l'afecció, hi ha algunes pautes generals de cura facial que poden ser beneficioses per prevenir o millorar, sobretot, l'acne vulgar:

1. No toquis ni rebentis els grans de la cara

Resisteix la temptació de tocar, prémer o rebentar els grans que apareixen a la cara. Encara que resulti temptador, fer-ho pot empitjorar el problema i causar danys a llarg termini a la pell. En tocar o rebentar els grans, es corre el risc d'introduir més bacteris a la zona afectada, augmentant la inflamació i perllongant la curació. A més, la manipulació agressiva pot deixar cicatrius i marques a la pell.

2. Segueix una rutina d'higiene facial a casa

Per mantenir una pell saludable i prevenir l'acne, és important fer una rutina d'higiene facial a casa. Renta't la cara dues vegades al dia, al matí i a la nit. Per fer-ho, utilitza aigua tèbia i un sabó adequat per a pells greixoses, fent massatges suaument a la pell per netejar bé els porus. Després, eixuga't la cara adequadament i aplica't una crema hidratant lliure d'oli. També recomanem realitzar una exfoliació setmanal per eliminar les cèl·lules mortes i procurar una neteja profunda. No oblidis mantenir el cabell net com a part de la teva rutina higiènica, ja que els productes fixadors com les gomines i el greix capil·lar també poden obstruir els porus.

3. Escull els productes cosmètics adequats

Quan compris productes cosmètics, és important que busquis aquells etiquetats com “no comedogènics” o lliures d'olis, per evitar obstruir els porus i permetre que la pell respiri adequadament. A més, recomanem seleccionar productes específicament formulats pel teu tipus de pell, sigui seca, greixosa o mixta. Mantinguis una bona higiene facial abans i després del maquillatge, netejant bé el rostre abans d'aplicar-lo i assegurant-te de retirar-lo completament abans de dormir. Això ajudarà a evitar l'acumulació d'impureses i mantenir la cara neta.

4. Compte amb el sol, pot provocar un efecte rebot a l'acne

Encara que pugui semblar que el sol millora temporalment l'acne gràcies al seu efecte assecant i a l'acció antibacteriana i antiinflamatòria que exerceix la radiació ultraviolada, en realitat pot empitjorar l'acne a llarg termini. La radiació solar en excés fa malbé la pell i augmenta la producció de sèu, fet que obstrueix els porus i contribueix a la formació de nous brots d'acne. A més, pot causar inflamació i deixar taques o cicatrius. Protegeix la teva pell amb protector solar i busca ombra per minimitzar l'exposició directa al sol.

5. Consulta amb un especialista els tractaments adequats pel teu cas

És important acudir a un especialista per obtenir els tractaments adequats per al teu cas concret d'acne. Aquest s'encarregarà d'avaluar el teu tipus de pell, analitzar la gravetat de l'acne i recomanar-te els tractaments més efectius per a tu. Aquests tractaments poden incloure cremes, gels, locions o medicaments específics que ajudin a controlar i reduir l'acne. A més, el dermatòleg pot oferir pautes de cura de la pell addicionals i assessorament individualitzat per maximitzar els resultats.

Peeling químic a Lleida, el tractament d'estètica facial disponible per eliminar les cicatrius de l'acne a la cara

Si bé l'acne és una preocupació comuna, sovint hi ha solucions no només per a les imperfeccions actives, sinó també per a les marques i les cicatrius que deixa a la cara. En aquest sentit, el peeling químic és un tractament d'estètica facial eficaç per abordar-les i eliminar-les.

Què és el peeling químic facial? Millor tractament d'estètica facial per eliminar les cicatrius de l'acne

El peeling químic és un tractament d'estètica facial no invasiu que estimula la regeneració de la pell danyada en promoure el creixement de noves cèl·lules a les capes més profundes de l'epidermis i els fol·licles pilosos sense danyar-los. Aquest procediment consisteix en l'aplicació controlada d'una solució química exfoliant i rejovenidora que ajuda a reduir les cicatrius de l'acne i altres imperfeccions. Aquest tractament s'aplica de forma tòpica, sense necessitat d'agulles o cirurgia, fet que el converteix en una opció segura i accessible per millorar la pell.

El peeling químic facial és un procediment estètic molt popular a causa dels múltiples beneficis que brinda en diverses aplicacions. No només ajuda a reduir i eliminar les cicatrius i les marques que deixa l'acne, sinó que també fa desaparèixer les arrugues fines i altres impureses de la pell. La quantitat de sessions requerides per eliminar les cicatrius d'acne varia segons cada cas individual i la gravetat.

 

Gràcies a l'aplicació del peeling químic facial pots recuperar una aparença rejovenida, ferma i radiant, brindant l'oportunitat que recuperis la confiança a la teva pell. Si t'interessa aquest tractament d'estètica facial, a Clínica Rubianes t'animem a reservar una primera visita gratuïta a la nostra clínica d'estètica facial a Lleida. T'atendrem de manera personalitzada i t'assessorarem amb un pla de tractament personalitzat per combatre l'acne i les marques de la pell.

A Clínica Rubianes utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent clic aquí on podràs obtenir més informació.