La teva clínica dental de Lleida t'aconsella com evitar el serro

La teva clínica dental de Lleida t'aconsella com evitar el serro

dimecres, 24 d'agost 2022

Salut bucodental

A la teva clínica dental de Lleida pots trobar la solució per eliminar la tosca de les teves dents. Aquest és un problema molt comú que necessita l'atenció d'un professional, encara que també el pots prevenir portant una dieta adequada, així com unes mesures d'higiene correctes. Quan ho descobreixis t'aconsellem que ho tractis amb la màxima rapidesa.

Què és la tosca dental?

La tosca dental és una capa mineralitzada que es va acumulant a les teves peces dentals, a causa de l'acció bacteriana. Quan menges molts bacteris s'allotgen entre les teves dents i, amb el temps, poden crear una capa visible fàcilment. La pots percebre a cada peça dental ia la seva unió amb la geniva.

El també conegut com a càlcul dental s'aprecia per la seva tonalitat groguenca. En el moment que percebis aquest color a la part superior i inferior de les teves dents, no hauràs de perdre temps per dirigir-te al teu dentista a Lleida. Irremeiablement, una vegada que apareix aquesta placa, requereixes de l'atenció professional, ja que no és possible eliminar-la de manera casolana, encara que sí que pots intentar prevenir-la, com et mostrarem més endavant.

Quins problemes pot provocar l'existència de tosca dental?

El primer que has de fer és no treure importància a l'aparició de la tosca, tot i que no sentis símptomes relacionats amb això. Precisament, per evitar-te mals majors, hauràs d'acudir als millors dentistes a Lleida, que et donaran ràpida solució a molts problemes futurs.


La gingivitis és un dels problemes que sol donar l'acumulació bacteriana. Aquesta pots percebre a través del sagnat de genives, que sol donar-se especialment quan et raspalles les dents. A això li sol acompanyar una lleugera inflamació a la zona.

Si no tractes la gingivitis a temps, pots desenvolupar allò que es coneix com a malaltia periodontal o periodontitis. Aquesta provoca un debilitament seriós a l'os que s'encarrega de sostenir les dents, produint a llarg termini la irremeiable caiguda de les peces dentals, a més d'un gran nombre de símptomes que acaben per repercutir en la teva salut general.

Tot això, alhora, és causant d'aquest mal alè que sol tenir una persona amb una salut bucodental deteriorada. Així que, abans de recórrer a xiclets mentolats per amagar l'halitosi, et recomanem que visitis el teu odontòleg a Lleida.

Com netejar les teves dents per eliminar la tosca?

Un cop se't declara la tosca dental, com ja t'avancem, no pots eliminar-lo pel teu compte, per mitjà de trucs de casolans, ja que, en molts casos, pots empitjorar la teva situació, especialment si no adverteixes la placa que estàs més amagada .

Davant la pèrdua d'una peça dental, podeu recórrer als implants dentals a Lleida. Però, si vols salvar la teva boca a temps, has d'optar per la neteja professional, que et garanteixi la completa eliminació de la tosca.

D'aquesta manera, la profilaxi, que només pot realitzar el teu dentista, permet tornar a les teves peces dentals la seva salut, després d'aplicar-se un raspat sobre aquestes, que no produeix cap dolor. Al final, acaben eliminant-se qualsevol resta de bacteris sense necessitat de recórrer a cap tipus d'anestèsia. Per acabar, l'especialista duu a terme un poliment de cada dent.

El problema sorgeix quan la tosca s'ha acumulat per sota de la geniva. En aquest cas, el dentista haurà de recórrer a l'anestèsia local per evitar qualsevol molèstia durant el tractament al pacient. El procés que s'utilitza es coneix com a curetatge, fent-se un raspat profund que pot deixar-te més sensibilitat a la boca que, amb el temps, anirà disminuint.

Un cop has tingut la revisió de l'expert, pots gaudir de la tranquil·litat que et mereixes. Però, per evitar-te problemes futurs, el millor serà que siguis preventiu i segueixis de manera estricta les recomanacions que et donin a consulta.

Consells per ajudar a prevenir la tosca

El primer consell que has de seguir per evitar completament la tosca és mantenir la teva boca neta. Això implica raspallar-te les dents, almenys, tres vegades al dia, després de cada àpat, per un temps de dos minuts. Hauràs de fer un moviment des de la geniva fins a la punta de cada peça dental per evitar que s'acumulin bacteris.

La seda dental t'ajudarà que no et quedin restes de menjar entre les dents, que és una de les causes més grans de la tosca i de la conseqüent càries. Després tens els elixirs bucals, que et poden ser de molta ajuda, sobretot si contenen fluor. Només recorda que aquest ingredient no és adequant als nens petits.

Portar una dieta adequada és imprescindible. Com bé saps, els aliments rics en sucres acaben per deteriorar les dents. El millor és seguir un règim ric en fruites i verdures que, alhora, contenen vitamines essencials per al teu organisme. Però, per evitar concretament la tosca, mossegar una poma sencera pot ajudar-te a remoure les restes de menjar que es puguin acumular entre les peces dentals i la unió amb la geniva.

Mantenir el pH de la boca és també crucial. Per això, els àcids poden ser una bona solució per eliminar els principis de placa que s'acumulin. Per això, tria la fruita adequada per a aquest fi, com ara la pinya, el kiwi o la llimona. El tabac i l'alcohol queden completament prohibits.

La tosca dental és un problema que ens pot afectar a tots en algun moment, sobretot si no portem una bona alimentació. Prevenir-ho és a les teves mans, encara que, si sospites que ja ho tens, acudeix a la nostra clínica dental de Lleida, on aconseguirem cuidar el teu somriure. Tingues l'atenció dels millors professionals i evita problemes més greus a la teva boca.

A Clínica Rubianes utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent clic aquí on podràs obtenir més informació.