Beneficis d'utilitzar correctament el protector solar facial

Beneficis d'utilitzar correctament el protector solar facial

dilluns, 10 de maig 2021

Estètica facial

Utilitza un protector solar facial és una cosa que hauríem de fer durant tot l'any. Tenir cura del rostre va molt més enllà de l'estètica. Aquesta zona de la pell és sensible i està exposada contínuament. Amb els nostres consells per aplicar correctament el protector solar facial, et resultarà molt més senzill evitar l'aparició d'arrugues i taques. A més, complementant aquestes indicacions els nostres tractaments d'estètica facial sense cirurgia, els efectes poden ser encara més bons.

Com afecten els raigs de sol al nostre rostre?

Prendre el sol té un efecte acumulatiu sobre la nostra pell. Pot derivar en problemes d'envelliment prematur, aparició de taques, pèrdua d'elasticitat o fins i tot melanomes. Aplicar de manera habitual un producte de protecció contra els raigs solars pot prevenir aquests perjudicis i, en darrer terme, fins a salvar-te la vida.

Principals problemes facials derivats del sol:

 • 1. Pell citrina

Exposar-molt als raigs solars pot provocar un to verdós o groguenc a causa de la manca d'hidratació. A més, pots notar aquesta conseqüència en qualsevol època de l'any.

 • 2. Pèrdua de lluminositat

Les llargues hores d'exposició solar poden generar una pèrdua de lluminositat als 15 o 20 dies. El rostre és la part més exposada al sol durant tot l'any, de manera que és la principal part del cos que pot patir aquests efectes.

 • 3. Lentígens a la pell

Els lèntigs a la pell es produeixen per una estimulació extra de la melanina a causa dels raigs solars. El resultat es manifesta amb taques fosques i petites per tota la cara o amb un pegat fosc en certes zones, anomenat melasma. És a dir, es produeix un to desigual per tota la pell facial.

Consells per utilitzar correctament el protector solar facial

Utilitza el protector solar correctament és fonamental perquè aquest pugui proporcionar l'alleujament cutani i la hidratació que desitja. En cas contrari, serà com si no t'ho haguessis aplicat i pots patir els mateixos efectes nocius. A més, no has de deixar-te enganyar si el dia està ennuvolat o ventós, si estàs en l'aigua o si et mantens a l'ombra. Protegir la pell en aquests casos és igualment necessari.

 • 1. La freqüència

La freqüència ideal per aplicar el protector solar és cada dues hores. A més, és convenient que tornis a utilitzar si has estat dins l'aigua, perquè perd eficàcia fins i tot encara que hagis utilitzat un protector a prova de capbussades.

 • 2. L'antimosquits

Si vols utilitzar antimosquits, has de posar-te primer el protector solar. Després, utilitza el repel·lent, almenys, 20 minuts més tard, perquè tingui l'efecte desitjat.

 • 3. La crema facial

En el cas que utilitzis crema facial diària, el que sempre has de deixar per al final és el protector facial. En cas contrari, anul·laràs l'efecte i augmentaràs les possibilitats que apareguin pegats en la teva pell. En aplicar-lo en últim lloc, evites que es dificulti l'absorció.

 • 4. Utilitza-ho uniformement 

No t'oblidis de posar-te el protector en aquelles zones que se solen oblidar, com les orelles. Presta especial atenció a la uniformitat amb què ho apliques, perquè totes les parts compten amb la mateixa capa de loció o crema i així no apareguin parts enrogides després.

 • 5. Aplica la quantitat correcta

Sigues generós amb la quantitat de protector solar. Només una quantitat suficient d'aquest producte podrà evitar que les parts més sensibles es vegin danyades. En aquests casos, sempre és millor passar-se que quedar-se curt.

 • 6. Utilitza el protector solar abans de sortir de casa

Recorda aplicar-lo a l'almenys trenta minuts abans de l'exposició, ja que és aquest el temps que triguen els filtres a començar a actuar. Per tant, no t'ho posis directament al carrer, sinó a casa abans de sortir.

Beneficis d'utilitzar correctament el protector solar facial

Utilitzar el protector solar a la cara ha de ser un hàbit al llarg de tot l'any i no únicament una cosa que facis a l'estiu. Aquest costum t'aportarà nombrosos beneficis. Lluiràs una pell bronzejada durant més temps, alhora que cuides la teva salut i aconsegueixes que el procés d'envelliment cutani sigui més lent.

 • 1. Et protegeix dels raigs UV

Un producte adequat et protegirà dels raigs UV, que són els que la teva pell absorbeix quan t'exposes al sol. A més, això és beneficiós fins i tot en els dies ennuvolats, així que no oblidis protegir la teva salut en totes les estacions de l’any.

 • 2. Fa que el teu bronzejat duri més

Hi ha un mite que gira al voltant d'aquest tipus de productes. Segons ell, si fas servir crema solar no aconseguiràs bronzejar-te. Tanmateix, això no és cert. L'únic que passa quan et protegeixes és que el bronzejat s'adquireix d'una manera progressiva, la qual cosa és beneficiós, ja que el sol no cremarà la pell. A més, amb el protector solar, el bronzejat que adquireixis, et durarà més.

 • 3. Retarda l'envelliment de la pell

L'envelliment prematur de la pell es provocat en un 80% a l'exposició al sol. Utilitzar cremes solars ho evita.

 • 4. Hidrata la teva pell

A més de la protecció que ja t'hem esmentat, les cremes solars tenen l'efecte positiu de mantenir la teva pell hidratada. Això tindrà efectes sobre la teva salut, però també sobre la bellesa i la lluminositat del teu cutis.

 • 5. Evita taques

Evitarà danys sobre proteïnes que es troben a la pell, com el col·lagen, la queratina o l'elastina. Aquestes són necessàries per mantenir la teva dermis llisa, sense taques i saludable.

 

A més d'aconsellar-te sobre el correcte ús del protector solar facial, a Clínica Rubianes podem ajudar-te a cuidar la teva pell amb tractaments d'estètica facial sense cirurgia. Ens encarreguem de prevenir i de pal·liar les possibles conseqüències d'un excés de sol. Si vols saber una mica més sobre aquest tema i començar a cuidar el teu aspecte, reserva la teva primera cita gratuïta a la nostra clínica!

A Clínica Rubianes utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent clic aquí on podràs obtenir més informació.