L'àcid hialurònic és dolent?: 10 mites sobre l'àcid hialurònic que has de deixar de creure

L'àcid hialurònic és dolent?: 10 mites sobre l'àcid hialurònic que has de deixar de creure

dimecres, 22 de febrer 2023

Estètica facial

En els darrers anys, els tractaments d'estètica facial han esdevingut una opció popular per aconseguir una aparença més jove i radiant. Un dels principals protagonistes a la indústria de l'estètica facial és el tractament amb àcid hialurònic, un compost natural que es troba al nostre cos i que s'ha utilitzat en una àmplia varietat de tractaments estètics. Ara bé, com de cert és el que popularment s'explica sobre l'àcid hialurònic?

En aquest article, ens atrevim a desmentir els 10 mites més comuns sobre l'àcid hialurònic i t'expliquem com aquest component es fa servir en els tractaments d'estètica facial per obtenir una aparença més juvenil i saludable. Si estàs considerant un tractament d'estètica facial amb àcid hialurònic, continua llegint per descobrir les veritats que s'amaguen darrere de cada mite.

Desmuntant 10 mites comuns sobre l'àcid hialurònic

Encara que aquest component és un dels més populars i valorats a les clíniques d'estètica facial, també hi ha molta desinformació sobre l'àcid hialurònic. Vegem quines són algunes de les frases infundades que giren al voltant d'aquest tractament facial:

1. “L'àcid hialurònic és un component artificial”

No t'ho creguis! El nostre cos produeix àcid hialurònic contínuament, de manera natural i segura, encara que la seva producció disminueix amb l'edat. Això fa que els signes de l'envelliment resultin més evidents. Per aquesta raó, la medicina estètica utilitza l'àcid hialurònic en tractaments facials per hidratar, regenerar i protegir la pell, aconseguint un aspecte més rejovenit.

2: “Els tractaments amb àcid hialurònic són permanents”

Incorrecte. L'àcid hialurònic eventualment es descompon i es reabsorbeix de manera progressiva. Per tant, el seu efecte no té una durada indeterminada o permanent. En aquest cas, la durada depèn del tipus de pell de cada pacient, de la zona tractada o del tipus d'àcid hialurònic, tot i que sol ser de 12 a 18 mesos. Es recomana fer una sessió cada any per zona a tractar per mantenir els resultats desitjats.

3. “No es pot fer el tractament a l'estiu”

FALS! Si bé és cert que l'exposició excessiva al sol després del tractament pot augmentar el risc d’inflor i envermelliment, aquests riscos es poden minimitzar amb cures adequades. Per tant, pots continuar gaudint de les activitats típiques de l'estiu. A més, ja que l'exposició al sol i el clor de la piscina ressequen la pell, amb l'àcid hialurònic s'aconsegueix la rehidratació.

4. “És un procediment químic invasiu”

Tot al contrari! Els tractaments amb àcid hialurònic són molt coneguts per la facilitat d'aplicació, sense cirurgia ni anestèsia general. El procediment consisteix a injectar una petita quantitat d'àcid hialurònic a la zona a tractar utilitzant una agulla fina, fet que el converteix en un procediment mínimament invasiu.

5. “Només és per als llavis”

Com serà només per això? També es fa servir comunament en altres àrees del cos per tractar arrugues, plecs i línies d'expressió. Algunes de les àrees comunes són les galtes, el mentó, les ulleres i les línies d'expressió al voltant de la boca i el nas. També es fa servir per millorar l'aparença de cicatrius, així com per donar a la pell un aspecte més jove.

6. “Tots els àcids hialurònics són iguals”

Res més lluny de la realitat. En funció del pes molecular, de la densitat i de la zona a tractar, hi ha diferents tipus d'àcid hialurònic. L'ús d'un o altre dependrà del resultat desitjat. Per exemple, l'àcid hialurònic d'alta densitat es fa servir per definir els contorns facials o la correcció d'arrugues més profundes. L'àcid hialurònic de densitat mitjana es destina sobretot per tractar arrugues i línies d'expressió moderades, així com per afegir-hi volum. L'àcid hialurònic de baixa densitat és per suavitzar arrugues i hidratar la pell superficialment.

7. “L'àcid hialurònic només es fa servir com a farcit”

Què va, té un munt d'aplicacions! L'acció rejovenidora de l'àcid hialurònic actua augmentant, emplenant i hidratant el rostre de manera natural per recuperar l'harmonia en la composició. La clau està en el tipus d'àcid que es faci servir en cada tractament, ja que segons la necessitat de cada pacient, se cercarà reestructurar i emplenar la pell per aconseguir volum o hidratar-la i redensificar-la.

8. “No es pot combinar amb altres tractaments”

Al contrari. L'àcid hialurònic es pot combinar de manera segura amb altres tractaments i procediments estètics. De fet, alguns especialistes en medicina estètica recomanen combinar diferents tractaments per obtenir resultats millors en termes de rejoveniment facial i correcció d'imperfeccions. L'important és consultar un professional mèdic que t’aconselli quina és la millor combinació per al teu cas.

9. “No es pot fer servir en pacients majors de 50 anys”

Generalment, es recomana l'aplicació de l'àcid hialurònic a partir dels 30 anys i pot ser utilitzat en pacients més grans de 50 anys amb excel·lents resultats. De fet, a mesura que envellim, la producció d'àcid hialurònic al cos disminueix, fet que causa una disminució en l'elasticitat i fermesa de la pell. Per tant, aquest mite és FALS.

10. “Provoquen la pèrdua d'expressivitat del rostre”

ERROR! La funció de l'àcid hialurònic és rejovenir la pell i hidratar-la des de les capes internes de la dermis. Això aporta a la zona d’aplicació un aspecte lluminós i ters, però sense canviar l’expressió, ja que aquest actiu es regula conforme la quantitat que el cos necessita en determinat moment.

L'àcid hialurònic aplicat als tractaments d'estètica facial

Encara que l'àcid hialurònic és un component natural present a la nostra pell que té com a funció principal mantenir-la hidratada, llisa i elàstica, el pas del temps en provoca l'envelliment. És a dir, els nivells d'àcid hialurònic disminueixen i se'n perden les qualitats, per la qual cosa es recomana comptar amb ajuda externa, com les injeccions d'àcid hialurònic.

En medicina estètica, aquest polisacàrid és molt versàtil en la seva aplicació i absorció, i és capaç d'hidratar profundament la pell, reduir les arrugues i línies d'expressió, i millorar l'elasticitat i fermesa de la pell. La rapidesa i l'eficàcia d'aquest tipus de tractaments d'estètica facial amb àcid hialurònic aporten resultats ràpids i ambulatoris molt satisfactoris. A més, la reabsorció del cos facilita la reaplicació sense cap risc. D'aquí que l'àcid hialurònic sigui tan valorat a la cosmètica i tan comunament escollit entre les pacients. Una prova és que és un dels tractaments facials més demandats a la nostra clínica d'estètica facial a Lleida.

 

Clínica Rubianes som especialistes en l’aplicació d’àcid hialurònic i altres tractaments d’estètica facial. Si estàs interessat/da en algun dels serveis que posem a la teva disposició a la nostra clínica d'estètica a Lleida, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, estarem encantats d'ajudar-te! Pots reservar la teva primera visita gratuïta i sense compromís, on et recomanarem el tractament estètic que millor s'adapti al teu cas concret.

A Clínica Rubianes utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent clic aquí on podràs obtenir més informació.